Team Hondenopsporing Nederland (THON)

Mijn keuze voor dit goede doel:

Begin 2020 heb ik kennis gemaakt met dit team. Bokal en ik waren betrokken bij een vermissing hier in de buurt, aangezien dit een lang spoor was, was er een 2de hond nodig om het spoor te vervolgen. Deze hond bleek te speuren voor thon. Ik kende deze organisatie nog niet en nieuwsgierig als ik ben heb ik ze gebeld. Wat volgde was een fijn gesprek en vooral het idee van ‘alles in het belang van de hond’ sprak mij aan. Hierdoor hebben wij gekozen om voor THON te gaan speuren, en ons bij dit team te voegen. Intussen heb ik al veel mogen leren over de stappen die je wel en niet moet nemen om een vermiste hond terug te vinden. Maar ook de voorzorgsmaatregelen die je kan nemen om te voorkomen dat je hond ontsnapt. Juist hierdoor zullen we ook een aantal gerelateerde zaken in onze webshop gaan aanbieden onder het kopje THON. Dit zijn specifiek producten om te voorkomen dat de hond ontsnapt, zoals speciale veiligheidstuigjes. Maar ook artikelen die ik geselecteerd heb, waar een vast bedrag naar THON gaat, zodat wij meer spullen aan kunnen schaffen bij de ondersteuning van vermissingen. Natuurlijk hopen wij dat je hond nooit vermist raakt, maar mocht dit gebeuren mag je altijd contact met ons opnemen en gaan wij ons best doen om de hond zo snel en veilig mogelijk thuis te krijgen.

Team Hondenopsporing Nederland stelt zichzelf voor:

THON – Team Hondenopsporing Nederland is een particulier initiatief van een groep vrijwilligers.

THON biedt hulp aan de baasjes van een vermiste hond om deze weer met elkaar te herenigen.
Tijdens een vermissing zal rekening worden gehouden met de omstandigheden en gedrag van de hond. Daarmee is er niet één vast concept maar zal de inzet per vermissing verschillen. THON heeft veel ervaring met het veilig stellen van angstige honden. Bij de inzet kan THON beschikken over hulpmiddelen en speurhonden. Vrijwilligers helpen u in meer of mindere mate bij de vermissing. Neem vrijblijvend contact op om informatie te vragen of om de vermissing van uw hond aan te melden.

Door de inzet van materialen zet THON zich op een kwalitatief hoogwaardige wijze in bij hulp die bij vermissingen wordt geboden. THON heeft de beschikking over vangkooien, missy-traps, camouflage netten, 3g en 4g camera’s, kooialarmen, nachtkijkers, speurhonden en opvallende jassen om veilig te kunnen speuren. 

Voor de inzet van materialen vragen wij een borg voor de situatie van diefstal, vernieling en het defect raken van het materiaal. Het gebruik van het materiaal is gratis. Voor de speurhonden wordt meestal een vergoeding gevraagd, die u zelf met de speurgeleider afspreekt.

Meer informatie: https://teamhondenopsporingnederland.nl/ of https://www.facebook.com/hondvermist

Is uw hond vermist kunt u deze aanmelden via: https://teamhondenopsporingnederland.nl/aanmelden-vermissing

Wilt u dit goede doel steunen?

Wilt u THON steunen door iets bij ons te kopen? Gebruik dan de kortingscode: “THON” in uw winkelmandje dan gaat er 5% van uw aankoopbedrag naar THON. Of koop iets van de THON producten dan gaat het aangegeven vaste bedrag naar THON

Wilt u THON steunen zonder iets te kopen? Graag breiden we ons materiaal uit om in zo veel mogelijk gebieden op zo kort mogelijke afstand deze ter beschikking te hebben. Wilt u ons steunen door sponsoring of een gift neem dan contact op via info@teamhondenopsporingnederland.nl