Wie ben ik?

Over mij:

Ik ben Carolien van Santen en 34 jaar. En woon samen met mijn hond Bokal in het mooie en landelijke Uitwijk in Noord Brabant.

Bokal als pup

Beauty 34 jaar

Naast mijn hond, is er ook nog een pony Beauty van 34 jaar in mijn leven die bij mijn moeder gestald staat. In mijn jeugd zijn er altijd dieren om mij heen geweest een leven zonder, kan ik mij dan ook niet voorstellen.

In eerste instantie was mijn droom om voor de klas te gaan staan, deze droom is niet verwezenlijkt omdat door privéomstandigheden mijn studie stop gezet werd. Maar daarna moet je verder, intussen voelde het niet meer goed om verder te gaan met dit pad en is mijn zoektocht begonnen.

Mijn zoektocht is begonnen met de opleiding voor detailhandel, want verkopen leek mij ook wel wat. Deze opleiding heb ik afgerond, maar kon in het werk niet echt mijn passie en mijn liefde voor dieren kwijt.

In 2006 kwam Wamaika op mijn pad, een mooie krachtige zwarte merrie die mij ontzettend veel geleerd heeft. Zij is dan ook de grondlegger voor waar ik mij nu bevind, vandaar dat zij in mijn logo verwerkt zit. Wamaika was een merrie die ontzettend lief en braaf was, maar het volgende moment de meeste onmogelijke merrie die je je kon wensen. Zij heeft geleerd dat ik moest voelen, wanneer kunnen bepaalde dingen wel en wanneer kan het niet. Haar problemen waren in eerste instantie niet via het reguliere circuit te vinden. Het was gewoon een lastige Gribaldi merrie werd er dan maar gezegd.

Uiteindelijk ben ik via heel veel omwegen met haar terecht gekomen bij een dieren fluisteraar, zij legt de verbinding tussen mens en dier. Iets wat ik dacht niet te kunnen. Wamaika heeft haar verhaal gedaan en vanuit hier zijn wij regulier gaan verder zoeken, waaruit helaas de bevindingen van deze fluisteraar bleken te kloppen en we afscheid moesten nemen van Wamaika.

Deze fluisteraar had mij geïnspireerd, dat dit ook mijn weg zou kunnen worden. Dus een workshop gevolgd en inderdaad dit voelde zo goed en zo ontzettend fijn, maar aan alles voelde ik dat dit niet mijn einddoel zou zijn, ik miste nog iets. Ik zag veel voedingsproblemen en wilde hier iets mee gaan doen, door het werk in een aantal dierenwinkels had ik al wel een basis over diervoeding, hier ben ik mij meer in gaan verdiepen. Na een tijdje kwam ik achter een cursus waarbij ik zowel met voeding kon werken, als met de communicatie.

De Connectie cursus van Eric Laarakker. Deze opleiding ben ik dan ook gaan doen en dit is echt mijn ding, hier word ik gelukkig van.

Het bedrijfje wat ik nu heb, is echt mijn trots. Hierin kan ik doen wat ik wil, dieren gelukkig maken in goed overleg met de eigenaar, want deze moeten namelijk ook een goed gevoel overhouden aan ons contact. Ik verkoop dan nu ook niet meer alleen diverse spullen, maar heb mijn dienstverlening uitgebreid met een gezondheidscheck voor dieren. Hierover vertel ik op een andere bladzijde meer.

Diploma’s:

  • MBO detailhandel
  • Dierenartsassistent
  • Homeopathie bij dieren
  • Bach bloesem therapeut
  • Vertegenwoordiger
  • Communicatie met dieren
  • Connectiecursus Den Hoek

Daarnaast heb ik nog diverse cursussen en/of workshops gevolgd op het gebied van diervoeding en de ziekte van Lyme