Wie ben ik?

Over mij:

Ik ben Carolien van Santen, geboren in 1985. Sinds begin 2007 ben ik mijn bedrijf gestart. Dit was vooral omdat ik een uniek paardenvoer wilde aangezien ik steeds meer merkte dat de huidige merken erg op elkaar leken, maar er zeer weinig in Nederland te verkrijgen was, wat ook echt gezond was voor een paard. Ik wilde mijn eigen paard anders gaan voeren, maar niemand wilde het bestellen. Dus dan begin je zelf toch iets ;-). Dit zelfde probleem kwam ik bij de hondenvoeding tegen, waar je nu steeds meer onbekende merken de grond uit ziet schieten, was dat toen nog een heel stuk minder, of kwam dat door de social media wat toen nog veel minder was, dat het gewoon niet zo bekend was. Ach fijn dan ga je uitbreiden met hondenvoeding en klopt je naam niet meer. Op dit punt heb ik wel even getwijfeld voor een naamswijziging maar we hebben gekozen om het zo te houden. Heeft toch ook wel weer een vorm van charme. De eerste jaren heb ik mijn bedrijf gerund naast school en een baan. Intussen is mijn bedrijf mijn leven, of mijn leven mijn bedrijf, maar net hoe je het bekijkt. Het leukste aan mijn bedrijf vind ik dat ik dieren kan helpen, het maakt niet uit op welke manier. Gewoon het helpen of ondersteunen op zich. Als je dan ook het baasje nog blij kan maken is dit mooi mee genomen, maar het dier staat voor mij op nummer 1.  Dit laat zich ook zien in mijn vrije tijd. In mijn vrije tijd ga ik er graag samen met mijn honden Bokal ( Tatra) en Snow ( Nizinny) op uit om vermiste honden te zoeken. Bokal is een veelzijdige hond die het heerlijk vind om samen met je te werken, dus ook behendigheid, lekker fietsen, wandelen, hersenwerkjes alles vind hij leuk en dit doen we dan ook regelmatig. Snow ben ik nog wat meer aan het leren kennen en onderzoeken. Zij is vanaf begin 2020 bij ons in huis gekomen op ruim 2 jarige leeftijd.  O ja en met zijn 3en op de bank een filmpje kijken hoort er natuurlijk ook bij, af en toe even lekker ontspannen.

Naast de honden heb ik ook nog een aantal kipjes thuis rond scharrelen.

Bij mijn moeder staat mijn pony Beauty van intussen alweer 36 jaar. Beauty heb ik voor mijn 7de verjaardag gekregen.  Een aantal jaar is hij weg geweest, maar intussen mag hij alweer een aantal jaar gezellig bij ons blijven tot zijn dood. Helaas hebben wij op 27 september 2021 afscheid moeten nemen van deze geweldige eigenwijze lieve Beauty. Hij mag nu gaan genieten op de eeuwige groene weides.

In mijn jeugd zijn er altijd dieren om mij heen geweest een leven zonder, kan ik mij dan ook niet voorstellen.

In eerste instantie was mijn droom om voor de klas te gaan staan, deze droom is niet verwezenlijkt omdat door privéomstandigheden mijn studie stop gezet werd. Maar daarna moet je verder, intussen voelde het niet meer goed om verder te gaan met dit pad en is mijn zoektocht begonnen.

Mijn zoektocht is begonnen met de opleiding voor detailhandel, want verkopen leek mij ook wel wat. Deze opleiding heb ik afgerond, maar kon in het werk niet echt mijn passie en mijn liefde voor dieren kwijt.

In 2006 kwam Wamaika op mijn pad, een mooie krachtige zwarte merrie die mij ontzettend veel geleerd heeft. Zij is dan ook de grondlegger voor waar ik mij nu bevind, vandaar dat zij in mijn logo verwerkt zit. Wamaika was een merrie die ontzettend lief en braaf was, maar het volgende moment de meeste onmogelijke merrie die je je kon wensen. Zij heeft geleerd dat ik moest voelen, wanneer kunnen bepaalde dingen wel en wanneer kan het niet. Haar problemen waren in eerste instantie niet via het reguliere circuit te vinden. Het was gewoon een lastige Gribaldi merrie werd er dan maar gezegd.

Uiteindelijk ben ik via heel veel omwegen met haar terecht gekomen bij een dieren fluisteraar, zij legt de verbinding tussen mens en dier. Iets wat ik dacht niet te kunnen. Wamaika heeft haar verhaal gedaan en vanuit hier zijn wij regulier gaan verder zoeken, waaruit helaas de bevindingen van deze fluisteraar bleken te kloppen en we afscheid moesten nemen van Wamaika. Meer hierover kun je lezen bij “Wamaika het paard van nieuw inzicht”.

Deze fluisteraar had mij geïnspireerd, dat dit ook mijn weg zou kunnen worden. Dus een workshop gevolgd en inderdaad dit voelde zo goed en zo ontzettend fijn, maar aan alles voelde ik dat dit niet mijn einddoel zou zijn, ik miste nog iets. Ik zag veel voedingsproblemen en wilde hier iets mee gaan doen, door het werk in een aantal dierenwinkels had ik al wel een basis over diervoeding, hier ben ik mij meer in gaan verdiepen. Na een tijdje kwam ik achter een cursus waarbij ik zowel met voeding kon werken, als met de communicatie.

De Connectie cursus van Eric Laarakker. Deze opleiding ben ik dan ook gaan doen en dit is echt mijn ding, hier word ik gelukkig van.

Het bedrijf wat ik nu heb, is echt mijn trots. Hierin kan ik doen wat ik wil, dieren gelukkig maken in goed overleg met de eigenaar, want deze moeten ook een goed gevoel overhouden aan ons contact. Ik verkoop dan nu ook niet meer alleen diverse spullen, maar heb mijn dienstverlening uitgebreid met een gezondheidscheck voor dieren. Hierover kunt u onder het kopje diensten; “gezondheidscheck’ meer lezen.

Diploma’s:

  • MBO detailhandel
  • Dierenartsassistent
  • Homeopathie bij dieren
  • Bach bloesem therapeut
  • Vertegenwoordiger
  • Communicatie met dieren
  • Connectiecursus Den Hoek
  • Voedingsadviseur hond en kat
  • Kruidengeneeskunde ( nog mee bezig)

Daarnaast heb ik nog diverse cursussen en/of workshops gevolgd op het gebied van diervoeding en de ziekte van Lyme